Hier komt een promotie actie in te staan nu voor slechts € 665. Meer info

Voor eens en altijd: Cryolipolyse, werkt het echt?

Heb je al alle mogelijke diëten geprobeerd om af te vallen? Heb je jouw sportschoenen reeds versleten in de fitness, maar lijkt niets te werken? 

Dat kan erg frustrerend zijn. Jammer genoeg is het nu eenmaal moeilijker voor sommige mensen om kilo’s kwijt te raken dan andere. Maar gelukkig kan je altijd cryolipolyse proberen. Dit is een behandeling waarbij vetcellen bevroren worden om ze zo definitief te verwijderen – zonder operatie of littekens dus.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? In dit artikel geven we je voor eens en altijd een antwoord op de vraag: Cryolipolyse, werkt het echt? Daarnaast geven we je meer uitleg over cryolipolyse en welke resultaten je kan verwachten

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse, ook bekend als coolsculpting, is een methode om vet te verwijderen op een niet-invasieve manier. Met andere woorden: zonder operatie, naalden en littekens. En dus ook zonder herstelprocedure achteraf. 

Koud, kouder, koudst

Coolsculpting maakt – zoals de naam het al verraadt – gebruik van koeltechnologie om je vet te bevriezen. Aangezien vetcellen gevoeliger zijn voor koude temperaturen dan gewone lichaamscellen zullen ze hierdoor aangetast worden en afsterven. 

Het immuunsysteem zal dan deze beschadigde vetcellen afvoeren en zo worden ze definitief uit het lichaam verwijderd. Let op: om dit hele proces te doorlopen heeft je lichaam tijd nodig – de veranderingen zullen dus niet instant zichtbaar zijn. 

Deze koeltechnologie werkt zonder schade te veroorzaken aan omliggende weefsels en organen. Bovendien is het ook nog eens een pijnloze behandeling.

Waar kan het toegepast worden?

Een coolsculpting behandeling kan toegepast worden op verschillende zones van het lichaam en heeft als doel om plaatselijk vet te verwijderen. Want soms heb je nu eenmaal last van hardnekkig vet, dat je met sporten en gezond eten niet kwijtraakt.

De buik, zijden en rug zijn de lichaamsdelen waar cryolipolyse de hoogste mate van effectiviteit vertoont. Andere gebieden die ook behandeld kunnen worden zijn de bovenbenen en -armen, billen en de zogenaamde love handles.

Wil je voor eens en voor altijd komaf maken met hardnekkig vet? Maak dan vandaag nog een afspraak bij Instituut Sanas.

Ontdek hoe wij jouw kunnen helpen

Cryolipolyse, werkt vet bevriezen echt?

Het antwoord op bovenstaande vraag is zeer simpel: ja, absoluut. Er is al veel wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat cryolipolyse een effectieve methode is om vet te verwijderen, meer hierover later. 

Bovendien bestaan er meer dan genoeg voor-en nafoto’s die bewijzen dat cryolipolyse een groot verschil kan maken.

Ontdekking: Iets met kinderen die ijslolly’s eten

Cryolipolyse is op toevallige wijze ontdekt door een groepje wetenschappers aan de Harvard Medical School in de Verenigde Staten. Het is eigenlijk een heel grappig verhaal, want deze wetenschappers ontdekten dat kinderen die ijslolly’s aten, te maken kregen met een afname van vet in hun wangen. 

Dit kwam dus door de regelmatige blootstelling aan de koude temperatuur van het ijsje. Zo kwamen de wetenschappers op het idee om vetcellen bloot te stellen aan koude temperaturen om zo te onderzoeken of deze dan zouden verminderen.

Aan de hand van proeven op varkens werd bewezen dat cryolipolyse een effectieve methode is om vet te verminderen. Ook ontdekten wetenschappers dat cryolipolyse geen schade aanricht aan omliggende huid en organen.

Bewijs: Onderzoek na onderzoek

Cryolipolyse: een efficiënte methode

Er zijn reeds verschillende klinische studies uitgevoerd die onderzoeken of cryolipolyse echt bijdraagt tot het verwijderen van vetcellen. En er is goed nieuws, want al deze onderzoeken tonen aan dat cryolipolyse zorgt voor een vermindering van het vetpercentage


Meer specifiek toonde het onderzoek van Coleman en anderen aan dat cryolipolyse een efficiënte methode is om komaf te maken met overtollig vet. Volgens hen resulteert een cryolipolyse behandeling in vetvermindering van zo’n 20% na twee maanden, en zelfs tot een reductie van 25(30%)% na zes maanden tijd.

Cryolipolyse: een veilige behandeling

De onderzoekers ondervonden ook dat de behandeling niet alleen heel efficiënt maar ook erg veilig is: de bijwerkingen ervan zijn zeer mild en zelfs verwaarloosbaar op lange termijn. Bovendien toonden zij ook aan dat er geen schade aan de huid en zenuwen werd aangericht. 

Het is dus wetenschappelijk bewezen dat cryolipolyse écht werkt, zonder al te grote bijwerkingen. Geen enkele reden dus om het niet uit te testen?

Wil je gebruik maken van deze wetenschappelijk bewezen methode? Maak dan een afspraak bij Instituut Sanas en bekom het beste resultaat.

Positieve klantenervaringen met cryolipolyse

Maar niet enkel wetenschappers zijn tevreden over deze behandeling. Ook patiënten zijn tevreden, want onderzoek toont aan dat 73% van de patiënten tevreden zijn met hun behandeling en zelfs 86% zou cryolipolyse aanraden.

Welke resultaten kan ik zelf verwachten?

Vet bevriezen werkt dus écht. Zoals reeds vermeld, mag je een vetvermindering verwachten van twintig tot dertig procent. Hierbij is het wel zeer belangrijk om te vermelden dat het enkele maanden kan duren alvorens je resultaat ziet. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om de dode vetcellen af te voeren

Maar bekijk het positief, want deze onderhuidse vetcellen verdwijnen dan wel voor eens en altijd uit het lichaam. Een kleine tip: veel water drinken en sporten kan helpen om dit proces te versnellen. Bij instituut Sanas sta je er trouwens ook nooit alleen voor: de enthousiaste Sanne coacht je zodat je de allerbeste resultaten behaalt.

Resultaten zijn afhankelijk van verschillende factoren

Ook variëren de resultaten van cryolipolyse van persoon tot persoon en hangen ze af van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid vet die behandeld wordt, de individuele stofwisseling, de kwaliteit van de behandeling maar ook van je levensstijl en lichaamsbeweging.

Als je van plan bent om elke dag frietjes te eten en niet te sporten, dan zal cryolipolyse voor jou niet werken. Want voor alle afgebroken vetcellen die verwijderd worden, zullen er dan nieuwe vetcellen bijkomen. 

Cryolipolyse is dus geen wondermiddeltje dat al jouw vet zal wegtoveren, je moet het eerder zien als iets dat je helpt om sneller af te vallen. Het is dus zeer belangrijk om een gezonde leefstijl aan te houden en regelmatig aan sport te doen. 

Bij Instituut Sanas bestaan er verschillende formules die je kunnen helpen om deze gezonde levensstijl aan te houden in combinatie met cryolipolyse. Zo kan je kiezen voor extra persoonlijke begeleiding, sportlessen of supplementen. Voor ieder wat wils dus, zo kan je afslanken op jouw maat (pun intended). 

Klaar om pijnloos af te slanken? Boek dan hier je afspraak!

Hoe verloopt een cryolipolyse behandeling?

Goed, de basiskennis omtrent cryolipolyse heb je zonet verworven. Maar hoe werkt cryolipolyse nu? En wat moet je je voorstellen bij zo’n behandeling? 

Allereerst wordt het vetweefsel nauwkeurig gelokaliseerd. Eenmaal dat gebeurd is, wordt een applicator met gelpads aangebracht. Die applicator warmt eerst het gebied op en laat daarna de temperatuur dalen tot het ideale punt voor het bevriezen van de vetcellen

In het begin kan dit koud aanvoelen in het behandelde gebied, maar na een tiental minuutjes gaat dit over in gevoelloosheid. Je kan tijdens dit proces dus gerust een boekje lezen, eventjes naar dromenland afdwalen of een gezellig gesprekje met onze medewerker aanknopen. 

Gedurende een uur wordt het vetweefsel bevroren en zal dit kristalliseren. Nadien worden deze bevroren vetcellen automatisch afgevoerd door het lichaam. Dit is het proces dat de vetlagen verdund en dat enkele weken tot maanden in beslag kan nemen. Hier voel je niks, maar zie je alles van!

Wat na mijn behandeling?

Aangezien het geen chirurgische ingreep is, zal je geen hersteltijd nodig hebben. Na de behandeling kan je dus gewoon verder met je dagdagelijkse leven. Maar zoals reeds aangehaald, is het wel belangrijk dat je een gezonde levensstijl aanhoudt en dus ook genoeg sport, gezond eet en voldoende water drinkt. Dit zal de resultaten van de behandeling alleen maar ten goede komen.

Afhankelijk van de dikte van de vetlaag, kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn. Maar vaak volstaat één sessie ook al. Indien je toch graag meerdere behandelingen inplant, is het zeer belangrijk dat je je lichaam minstens vier weken laat rusten alvorens een volgende behandeling in te plannen.

Wil je een persoonlijk behandelplan opstellen samen met experte Sanne? Maak dan een afspraak bij Instituut Sanas.

Cryolipolyse versus liposuctie

Zoals reeds aangehaald is er geen enkele herstelprocedure na een coolsculpting behandeling. In tegenstelling tot invasieve cosmetische ingrepen – zoals bijvoorbeeld liposuctie – waar je lichaam minstens zes maanden nodig heeft om zich helemaal te herstellen na de ingreep.

Bij cryolipolyse heb je dus geen verdoving nodig en zullen er geen zichtbare littekens ontstaan door de behandeling, wat bij een liposuctie wel het geval is. Bovendien brengt cryolipolyse ook veel minder ernstige complicaties met zich mee dan een invasieve behandeling zoals liposuctie. Bij die laatste kunnen namelijk problemen optreden zoals bloedingen, infecties en beschadiging van omliggende weefsels.

Instituut Sanas Detox en Cellulite

Is het schadelijk? Neveneffecten, gevaren en andere kopzorgen

Hoe zit het nu met de neveneffecten van deze behandeling? Moeten je moed en pijngrens torenhoog zijn vooraleer je deze procedure ondergaat? Nee, helemaal niet. Cryolipolyse is volledig pijnloos en onschadelijk voor de huidcellen. Een gevaarlijk proces is het dus niet. 

Het bevriezen van de vetcellen kan enkele minimale effecten hebben in het behandelde gebied, zoals lichte gevoelloosheid, roodheid van de huid en blauwe plekken. Deze studie van Clinical, Cosmetic en Investigational Dermatology toont aan dat deze neveneffecten slechts tijdelijk zijn en dat de meeste mensen hier na twee weken geen last meer van hebben.

Bovendien zijn er ook op lange termijn geen veranderingen te merken in de gevoeligheid van de zenuwen of in de huid. Dat maakt van cryolipolyse een uiterst veilige behandeling om vetcellen te vernietigen.

Je huid verstrakken en cellulite verminderen? Boek een vrijblijvend intake gesprek bij Instituut Sanas nabij Brugge!

Voor wie is cryolipolyse niet geschikt?

Cryolipolyse is over het algemeen een veilige procedure, maar er zijn toch enkele situaties waarin de behandeling niet geschikt kan zijn:

  1. Heb je last van obesitas of ernstig overgewicht? Dan is deze behandeling niet voor jou. Cryolipolyse behandelingen zijn bedoeld voor mensen die een gezonde levensstijl hebben, maar moeite hebben om af te vallen in specifieke probleemgebieden. 
  2. Heb je een ongezonde leefstijl en wil je dit zo houden? Dan zal cryolipolyse voor jou geen wonderen kunnen verrichten.
  3. Personen met aandoeningen zoals cryoglobulinemie, paroxysmale koude hemoglobinurie, koude agglutine ziekte of huidaandoeningen. Ben je niet zeker of cryolipolyse veilig is voor jou? Overleg dit dan zeker eerst met je huisarts.
  4. Ben je zwanger, probeer je zwanger te worden of geef je borstvoeding? Jouw lichaam is in volle verandering en daar kan cryolipolyse weinig aan veranderen. Het is tijd om de wonderlijke kracht van jouw lichaam te appreciëren en afslanken even los te laten.
  5. Bovendien mag het niet uitgevoerd worden op lichaamsdelen met ernstige spataderen of wonden.

 
Benieuwd of je in aanmerking komt? Bij Instituut Sanas zullen we slechts beginnen aan je behandeling na een positief ingevulde vragenlijst en een gratis intakegesprek. Zo zijn we zeker dat cryolipolyse een geschikte behandeling voor jou is én zo is maximaal resultaat gegarandeerd.

Waar kan ik een behandeling laten uitvoeren?

Instituut Sanas biedt een breed scala aan cosmetische behandelingen, waaronder cryolipolyse. Daarnaast bieden wij verschillende formules – met afslanking als doel – aan die je helpen om een gezonde leefstijl aan te houden in combinatie met cryolipolyse. Zo vergroot je je slaagkans en zul je sneller resultaat zien.

Nog wat visuele overtuiging nodig? Hier vind je voor- en naresultaten van mensen die je voorgingen én die heel blij zijn met het bekomen resultaat. Meer weten over een cryolipolyse behandeling of de cryolipolyse behandeling prijs?

Boek je afspraak online of contacteer ons gerust indien je nog meer informatie wenst. Hopelijk tot snel en alvast welkom in de wereld van Sanas!

Gratis intakegesprek

Weet je niet goed waar te beginnen of welke behandeling je graag zou willen uitproberen? Boek vandaag nog een gratis intakegesprek bij Instituut Sanas. We kijken samen hoe we je op weg naar je dreambody kunnen helpen.

Kan ik je helpen?

Is er iets niet duidelijk of wil je graag meer informatie mijn diensten? Ik help je graag! Neem eenvoudig contact op via het formulier of contacteer mij gerust op 0492076963. 

Instituut Sanas is jouw huidspecialist. Met mijn jarenlange ervaring  in huidverbetering help ik je graag met het behalen naar jouw gewenst resultaat.

Add Your Heading Text Here