Kies voor een HIFU-behandeling voor een stralende en jeugdige huid!

Een ouder wordende huid betekent voor velen ook een slappe huid met een toename van rimpels. Met een HIFU-behandeling kan je de tekenen van veroudering in je huid verminderen zonder een drastische chirurgische ingreep te moeten ondergaan. Instituut Sanas is dé specialist op het gebied van schoonheidsbehandelingen voor een stralende en jeugdige huid. Ontdek alles over onze HIFU-behandelingen in dit artikel.

Wat is een HIFU-behandeling? De basics:

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound, en is een geavanceerde en niet-invasieve behandeling die specifiek is ontworpen om de huid te verstrakken, rimpels te verminderen en de verjonging van de huid te bevorderen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van ultrasone golven met een hoge intensiteit, die diep in de huid doordringen zonder het omringende weefsel te beschadigen.

Met andere woorden: een HIFU-behandeling is een uitstekende behandeling voor iedereen die de verouderde huid wil behandelen op een niet-invasieve manier. Hiermee bedoelen we dat een HIFU-behandeling – in tegenstelling tot een chirurgische ingreep – geen incisies of naalden vereist en dus pijnloos is. Bovendien is er geen hersteltijd en kan je na de behandeling meteen je dagelijkse activiteiten hervatten.

Hoe werkt HIFU? De werking van High Intensity Focused Ultrasound

Om de werking van HIFU te begrijpen, is het belangrijk uit te leggen wat collageen is en hoe belangrijk collageen-aanmaak is voor onze huid. Collageen is een essentieel eiwit dat onze huid stevig en elastisch houdt. Naarmate je veroudert, vermindert de collageenproductie. Resultaat? Een verslapping van de huid en vorming van rimpels.

Het verminderen van de collageenproductie is uiteraard deel van het natuurlijke verouderingsproces, maar dat betekent uiteraard niet dat je er niets aan kan doen. HIFU werkt met golven van een hoge intensiteit, die zich richten op de diepe dermale laag van de ernstig verslapte huid.

Net als een chirurgische facelift werkt een HIFU-behandeling in op de dunne, stevige laag bindweefsel die diep onder de huid ligt, ook wel de SMAS-laag genoemd. Wanneer de golven doordringen in de doelgebieden, ontstaat er een gecontroleerde opwarming, als een soort van thermische reactie. Deze reactie activeert op zijn beurt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. Zo wordt de huid gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken, en wordt oud collageen vervangen.

HIFU
HIFU
HIFU

Ontdek hoe wij jouw kunnen helpen met HIFU

Het volledige verloop van een HIFU-behandeling

Een behandeling via High Intensity Focused Ultrasound bij Instituut Sanas verloopt in verschillende stappen. We zetten hieronder voor jou even het volledige proces uiteen, zodat je weet waaraan je je mag verwachten bij het laten uitvoeren van een HIFU-behandeling:

Stap 1: consultatie

Zoals bij iedere behandeling, plannen we eerst een consultatiegesprek in. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw verwachtingen en doelen van de behandeling, alsook het volledige proces. Ook zullen we een analyse maken van de huid, zodat we je zeker de behandeling kunnen bieden die past bij jouw huidtype en die voldoet aan jouw noden.

Tot slot zullen we ook nagaan of er geen contra-indicaties zijn voor het uitvoeren van de behandeling, zoals bijvoorbeeld wanneer je in de maand voorafgaand aan de behandeling al botoxinjecties hebt gekregen.

HIFU

Stap 2: behandeling

Tijdens een volgende afspraak wordt de HIFU-behandeling uitgevoerd. De te behandelen zones worden afgebakend en krijgen de HIFU-behandeling toegediend. Met behulp van verschillende koppen voor het HIFU-toestel zal de behandelend specialist de verschillende lagen in de huid op de juiste diepte targeten, voor een optimaal resultaat. Tijdens de behandeling kan je een licht tintelend gevoel ervaren, maar dit is volkomen normaal en de procedure is over het algemeen goed te verdragen.

In principe kan HIFU toegepast worden op heel wat verschillende zones. Denk hierbij aan het gezicht (niet-chirurgische facelift / HIFU-facelift), armen, buik, billen, enzovoort. Alle plaatsen waar je een duidelijke veroudering van het lichaam gewaarwordt, komen in aanmerking voor HIFU.

 

Stap 3: Na de behandeling

Na de behandeling kan je meteen je dagelijkse activiteiten hervatten. Ook het dragen van make-up na de behandeling is geen probleem.

HIFU

Stap 4: Resultaten

Al snel na de behandeling zal je zien dat de huid onmiddellijk verstrakt is. Ook in de periode die volgt na de HIFU-therapie zal je merken dat de huid langzaamaan steviger wordt. Dit resultaat blijft toenemen tot 6 maanden na de behandeling.

Na de behandeling kan je onderstaande resultaten verwachten:

 • Verstrakking van de huid
 • Vermindering van dunne lijntjes en rimpels
 • Liftend effect
 • Verbeterde huidtextuur
 • Verminderde poriën
 • Vervaging van littekens
 • Natuurlijk ogende resultaten

See it for yourself

Hieronder nog wat visueel bewijs om aan te tonen dat een HIFU echt werkt! Want we weten allemaal dat beelden soms zoveel meer zeggen dan woorden.

HIFU
HIFU

Waarom kiezen voor Instituut Sanas?

Dankzij mijn passie voor de schoonheid- en afslankingswereld behandel ik elke klant met groot plezier. Ik bied ook enkel behandelingen aan die écht werken en niet gewoon placebo zijn. 

Daarnaast beschik over over een goede kennis van het menselijk lichaam in combinatie met een grote kennis over afslanken. Dit zorgt ervoor dat ik persoonlijke begeleiding op jouw maat kan bieden.

Ik hoop je dan ook (snel) te mogen verwelkomen bij Instituut Sanas voor de behandeling van jouw dromen! Maak een afspraak via de website of neem contact met mij op voor meer informatie. Tot binnenkort!

Prijzen

De prijzen van HIFU-behandelingen bij Instituut Sanas variëren afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied tussen €145,00 en €445,00. Wel bieden we speciale acties aan voor wie meerdere behandelingen laat uitvoeren in ons instituut.

GELAAT

 • Ogen en voorhoofd €250
 • Mondzone €145
 • Kaaklijn €145
 • Kin €145
 • Kaaklijn en kin €250
 • Gezicht en hals €425

Lichaam

 • Armen €445
 • Buik €425
 • Billen €425
 • Binnenkant billen €250
 • Knieën €250

Weg met verslapte huid: kies voor een HIFU-behandeling door Instituut Sanas!

Fijne lijntjes, grote poriën, een losse huid, een dubbele kin, een ongelijkmatige teint… Het zijn allemaal tekenen van veroudering die we liever kwijt dan rijk zijn. Als je op zoek bent naar een effectieve, maar niet-invasieve manier om jouw huid opnieuw een jeugdige uitstraling te geven, is HIFU de ideale keuze.


Instituut Sanas heeft reeds een jarenlange ervaring met HIFU, met als resultaat tal van tevreden klanten! Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend consult en ontdek hoe HIFU jouw huid kan transformeren. Zo zal jij opnieuw stralen als nooit tevoren!

Gratis intakegesprek

Laat je lichaam schitteren met Instituut Sanas. Sanne staat je graag bij tijdens je afslankparcours. Weet je helemaal niet waar te beginnen? Boek een gratis intakegesprek met Sanne: we bekijken graag samen waar jouw weight loss journey kan beginnen.

Ontdek hoe wij jouw kunnen helpen met HIFU

Belangrijk!

HIFU is niet mogelijk wanneer u volgende aandoeningen heeft: 

1. Je hebt hart- en vaataandoeningen en/of een pacemaker.
2. Je hebt momenteel een besmettelijke, chronische ziekte (zoals hepatitis, aids,…).
3. Je bent zwanger of geef borstvoeding.
4. Je hebt kanker (ook wanneer u hiervoor behandeld wordt). 
5. Je hebt een immuniteitsziekte. 
6. Je hebt een hernia. 
7. Je gebruikt momenteel medicijnen zoals ontstekeningsremmers, ibuprofen, antibiotica, of trauma. 
8. Je bent een diabetisch persoon. 
9. Je hebt dermatosen (eczeem, psoriasis).
10. Je hebt couperose, zeer gevoelige last van roodheid. 

Heeft u andere medische aandoeningen, meld ons hiervan en we bekijken of HIFU mogelijk is. 

Kan ik je helpen?

Is er iets niet duidelijk of wil je graag meer informatie mijn diensten? Ik help je graag! Neem eenvoudig contact op via het formulier of contacteer mij gerust op 0492076963. 

Instituut Sanas is jouw huidspecialist. Met mijn jarenlange ervaring  in huidverbetering help ik je graag met het behalen naar jouw gewenst resultaat.

Add Your Heading Text Here