Hier komt een promotie actie in te staan nu voor slechts € 665. Meer info

Afslanken: 6 tips om zo gemakkelijk mogelijk af te vallen

We kennen het allemaal wel: je favoriete broek die toch net ietsje strakker zit dan normaal. En waarbij je – als je het eerlijk toegeeft – je buik moet intrekken om de knoop te kunnen sluiten. 

Waarschijnlijk kwam je op deze pagina terecht omdat je dit ook meemaakt en op zoek bent naar een manier om te vermageren? Dan heb je geluk, want in dit artikel geven we je zes tips om je overtollige kilo’s kwijt te raken. Maar eerst een woordje uitleg over afslanken en hoe dit juist werkt.

Afslanken: Wie, wat en hoe?

Afslanken is geen piece of cake. Integendeel zelfs, want cake is nu eenmaal iets dat je moet vermijden als je vetten wilt verliezen. Bovendien is het voor iedereen anders, en is er dus geen een gouden raad die je kunt volgen om te vermageren. Bijgevolg is er ook geen ideaal dieet.

De logica achter afvallen is echter simpel, volgens Christophe Matthys die professor is aan de KU Leuven. De voornaamste regel is om ervoor dat zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt

Door minder te eten zal ons lichaam gebruikmaken van de opgeslagen energie in onze vetcellen en dus aan vetverbranding doen. Deze zullen dan geledigd worden, waardoor je er slanker uitziet. Voor meer informatie, kan je dit artikel lezen.

Jammer genoeg zal deze methode er niet voor zorgen dat de vetcellen uit je lichaam verwijderd worden. Wanneer je dan meer eet, zullen de vetcellen zich terug opvullen. Enter: het jojo-effect. 

Maar geen zorgen, want daar kunnen cryolipolyse en andere afslankingsmethoden een handje toesteken. Cryolipolyse is een niet-invasieve methode die vetcellen bevriest, waardoor ze uit het lichaam verwijderd zullen worden. Meer hierover, vind je later in dit artikel.

Benieuwd naar de afslankingsmethodes van Instituut Sanas? Ontdek ze op onze pagina over afslanking.

Ook bestaan er verschillende soorten diëten die beloven dat je snel gewicht zult verliezen, maar die op lange termijn meer kwaad dan goed doen. Daarom is het zeer belangrijk om eerst en vooral een gezonde levensstijl te ontwikkelen, want dat is de basis van gezond afvallen. Hieronder geven we zes tips om af te slanken die je makkelijk kan volhouden!

Gezond afslanken met deze zes tips

Tip 1: Eet je slank: ga voor een gezonde levensstijl

Diëten is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien is het een last in je sociaal en druk leven en heeft het een grote impact op je humeur. Ga daarom niet op dieet, maar zorg ervoor dat je een gezonde levensstijl hebt. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar met kleine veranderingen kom je vaak al een heel eind. 

Vermijd bewerkt voedsel

Eerst en vooral is het belangrijk dat je minder bewerkt voedsel eet, zoals kant-en-klare maaltijden, want deze producten bevatten vaak veel calorieën en bewaringsmiddelen. Kook zoveel mogelijk zelf, want enkel dan weet je 100% zeker wat er in je maaltijd verwerkt zit en kan je dus gezond afslanken.

Kies voor gezonde voeding

Probeer ook zoveel mogelijk gezonde voeding te eten zoals groenten, fruit, vezelrijke voeding en volle granen. Kies in het vervolg voor volkoren pasta in plaats van gewone. Bovendien bevatten groenten en fruit veel water, mineralen, vezels en vitamines. Belangrijke voedingsstoffen! Het is maar een kleine aanpassing, maar je zult er wel de vruchten van plukken.

Let op voor toegevoegde suikers

Ten derde is het belangrijk om toegevoegde suikers te minderen. Dit zijn suikers die in bepaalde voedingsmiddelen zitten zoals snoep en koekjes. Ga in het vervolg voor een appel in plaats van die chocoladekoek en je zult vanzelf vermageren!

Instituut Sanas is jouw huidspecialist. Met mijn jarenlange ervaring  in huidverbetering help ik je graag met het behalen naar jouw gewenst resultaat.

Add Your Heading Text Here